Grizly Cizrna Kabuli 1000g
Popis
Cizrna neboli hrách římský je oblíbená surovina na přípravu hummusu, ale i celé řady dalších pochoutek. Má oříškovou vůni a jemnou texturu. Obsahuje nejvyšší množství fosforu, hořčíku a vápníku ze všech luštěnin.
Vlastnosti a výhody:
Kabuli cizrna je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul). Cizrna je plná důležitých živn, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin (hrách, čočka, fazole, sójové boby).Vysoký obsah vlákniny pomáhá regulovat funkci střev, zmíněné minerální látky se zase podílí se na tvorbě a udržování struktury a pevnosti kostí.
SLOŽENÍ
obsahuje: Cizrna Kabuli 100 %.
POUŽITÍ
Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit. Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout. Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny.
SKLADOVÁNÍ
Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Průměrné nutriční informace
ve 100 g | ||
---|---|---|
Energetická hodnota | 1413 kJ (17%*) | |
Energetická hodnota | 336 kCal (17%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 20 g (40%*) | |
Sacharidy - uhlohydráty | 43 g (17%*) | |
z toho cukry | 3,6 g (4%*) | |
Tuky | 5,7 g (8%*) | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g (5%*) | |
Vláknina | 17 g | |
Sůl | 0,09 g (2%*) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.