Nominal Cereální kaše pohanková 300g

Neohodnoceno
 
 
Dostupnost Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do
19.4.2024
54 Kč    
Kód produktu 1-22529005
Značka Nominal
Kategorie Nativní strava
 

Držíte bezlepkovou dietu? Pohanková kaše Nomina vám může být dobrým společníkem. A nejen vám. Tahle kaše je díky svému přirozenému charakteru a oříškové chuti velmi oblíbená a mohla by chutnat každému. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit. Zachovají si tak svou výživovou hodnotu a kaše je hotová za pár minut. 

Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.

Nebojte se experimentovat!

Pohankovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní pohankovou kaši Nomina.

Pár tipů:

  • Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
  • Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu \"dolaďte\" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
  • Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
  • S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené. 
  • Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
  • Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
  • Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
  • Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
  • Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo. 

Výrobek můžete použít také

  • k zahušťování polévek či omáček
  • jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
  • k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)

Plody pohanky jsou trojboké nažky hnědé barvy a pro zpracování na kaši se musí oloupat. Aby si zachovaly co největší množství ceněného rutinu, používáme vždy pohanku loupanou mechanicky. Po tepelném zpracování chutnají po oříškách a tato chuť se projeví i v naší kaši. Komplexní sacharidy pohanky jsou tím správným zdrojem energie, protože se do těla uvolňují postupně. Sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku.

Pohanka je bezlepková a pohanková kaše Nomina je proto VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

SLOŽENÍ

obsahuje: loupaná pohanka

SKLADOVÁNÍ

Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.

Průměrné nutriční informace

ve 100 g
Energetická hodnota 1563 kJ (19%*)
Energetická hodnota 370 kCal (19%*)
Bílkoviny - proteiny 14 g (28%*)
Sacharidy - uhlohydráty 70 g (27%*)
z toho cukry 0,6 g (1%*)
Tuky 2,6 g (4%*)
z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g (3%*)
Vláknina 4,9 g
Sůl 0,01
S oblibou používají: běžná populace rekreační sportovci siloví sportovci (kulturistika, fitness, silový trojboj, vrh koulí, hod kladivem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti aj.) silově-vytrvalostní sportovci (fotbal, lední hokej, pozemní hokej, ragby, košíková, běhy a plavání na střední vzdálenosti aj.) vytrvalostní sportovci (běhy, dálkové plavání, triatlon, cyklistika, běh na lyžích aj.) Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Produkt uložte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy. Obrázek je pouze ilustrativní a pro představu, nemusí vyobrazovat aktuálně dostupnou variantu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: