Jak po ránu nastartovat metabolismus

Chcete, aby váš metabolismus šlapal celý den naplno? Víte, jaké ranní rituály zefektivní vaše hubnutí? Začněte nový den vydatnou a vyváženou snídani. O spalování nadbytečného tuku máte postaráno, pokud bude vaše snídaně obsahovat převahu bílkovin a zdravých tuků. Udržíte si tak stabilní hladinu krevního cukru po celý den a navíc se vyhnete nepříjemným návalům hladu nebo nutkavým chutím.  

 

Co snídat, když hubnete

Kdo chce zhubnout, být fit nebo si udržet štíhlou postavu, může posnídat třeba kousek sýra s avokádem, malý kousek žitného chleba nebo dvě míchaná vejce s libovolnou zeleninou. Dietní snídaně se může skládat i z ovesných vloček, nebo si alespoň dopřejte kousek ovoce či džus. Ale pozor – podle výživových poradců je po ránu nevhodná naprostá většina snídaňových cereálií. Obsahují totiž minimum pro tělo prospěšných látek, zato vysokým množstvím cukrů výrobci nešetřili.

 

Pravidelný ranní rituál

Ještě před snídaní, případně ranním sportem se doporučuje vypít vlažnou vodu s citrónem nebo jablečným octem, aby se organismus nastartoval na efektivnější spalování tuků. Kromě vitamínu C je citrón ideálním zdrojem živin, jako je vápník, draslík a železo. Je prokázáno, že citróny mají antiseptické a antibakteriální schopnosti, proto vlažná citrónová šťáva pomáhá z těla odplavovat toxiny a perfektně startuje metabolismus. Vodu si nalijte raději teplejší než ledovou! Studená voda by po ranním probuzení pro váš organismus představovala velký šok.  

 

Když chcete spalovat tuky hned ráno

Jaký volit sport, chcete-li nastartovat hubnutí hned po ránu? Klidně i nalačno stačí kratší cvičení, třeba pouhá půlhodinka. Pro nastartování metabolismu nebo rychlé spalování tuků je vhodné provozovat například běh, cyklistiku, jízdu na rotopedu nebo lehkou formu aerobiku. Posilování je vhodné zařadit odpoledne nebo až na večer. Donutit se takřka po probuzení k větší pohybové aktivitě je sice úkol těžký, ale když to zvládnete, motivace k hubnutí vám vydrží po celý den.    

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.