Zdravý den Misky na klíčení 3 kusy + šťavnatá tyčinka ZDARMA

Neohodnoceno
 
DÁREK ZDARMA Efekt lupa
 
Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do
4.6.2024
Běžná cena 619 Kč
Ušetříte 6 Kč (–0 %)
613 Kč    
Kód produktu 1-21528008
Značka Zdravý den
Kategorie Rostlinné výtažky a produkty
 

Misky na klíčení jsou jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak si doma připravit během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky.

Sada obsahuje tři samostatné nakličovací misky a spodní misku na zachytávání přebytecné vody. Misky na klíčení mají speciální dno, díky kterému semena nevysychají a presto nejsou celá ponořenáve vodě. Jsou opatřeny podpěrami, které umožnují volné proudění vzduchu mezi miskami. Díky speciální úpravě je možné zalévat pouze horní misku a i k semínkum v dolních miskách se dostane dostatecné množství vody.

Je možné využívat najednou libovolný pocet misek, klíčit současně různé druhy semen nebo začít pěstovat semena postupně a na jednotlivých miskách klíčit výhonky v ruzných fázích zralosti.

Misky na klíčení se snadno čistí a jsou vyrobeny z kvalitního zdravotně nezávadného plastu bez obsahu BPA. Díky elegantnímu designu budou nakličovací misky Zdravý den® účelným a vkusným doplňkem každé kuchyně.

Co lze klíčit?

Jakákoliv semena zeleniny, luštenin, obilovin nebo bylin. Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná. Nepoužívejte semena určená pro bežné pěstování na záhonech. Tato semena bývají mořená chemickými prostredky. Proto doporučujeme používat semena na klícení v BIO kvalitě.

Návod klíčení semen:

První den: namočte semena do vody, tak aby byla celá potopená a nechte je namáčet po dobu uvedenou na obalu semen. Po skončení namáčení semena důkladně propláchněte vodou a rovnoměrně rozprostřete na nakličovací misky. Miska by měla být umístěna na rovném povrchu na místě s pokojovou teplotou približne 20 °C mimo dosah přímého slunečního záření a zdroje tepla.

Další dny: minimálně 2x denně (ráno a večer) zalejte semena sklenicí vody. Zalejte je také vždy, když semena začínají vysychat. Za teplého počasí je potřeba semena zalévat časteji. Díky speciální úprave je možné zalévat pouze horní misku a i k semínkum v dolních miskách se dostane dostatečné množství vody.

Sklizeň:

Rychlost růstu klíčku závisí na specifických vlastnostech naklíčovaného semene a okolní teplotě. Klíčky vyjměte z misek a buď je ihned konzumujte, nebo je můžete dále uchovávat v chladničce, kde se jejich růst velmi zpomalí.

Specifika klíčení lepivých semen např. řeřichy nebo rukoly: některá semena při namáčení vytváří lepkavý gel. Při jejich klíčení vynechejte fázi namáčení, semena rovnou rozložte na nakličovací misku a opatrně zalejte menším množstvím vody. Vodu necháte protéci. Pak již semena nezaléváte, pouze rosíte pomocí rozprašovače. Semena nesmí v pruběhu klíčení vyschnout, je potřeba je rosit časteji, přibližne 5-6x denně behem prvních 3-4 dnů, později 2-3x denně.

Použití naklíčených výhonků

Hotové klíčky lze přidávat do salátů – zeleninových, listových, těstovinových nebo luštěninových. Použít je na ozdobení pečiva nebo hotových pokrmů, přidávat je do zeleninových nápojů, dresinků, omáček a polévek nebo je můžeme jíst samostatně.

Misky na klíčení se snadno čistí a jsou vyrobeny z kvalitního zdravotně nezávadného plastu bez obsahu BPA. Díky elegantnímu designu budou nakličovací misky Zdravý den® účelným a vkusným doplňkem každé kuchyně.

S oblibou používají: běžná populace rekreační sportovci siloví sportovci (kulturistika, fitness, silový trojboj, vrh koulí, hod kladivem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti aj.) silově-vytrvalostní sportovci (fotbal, lední hokej, pozemní hokej, ragby, košíková, běhy a plavání na střední vzdálenosti aj.) vytrvalostní sportovci (běhy, dálkové plavání, triatlon, cyklistika, běh na lyžích aj.) Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Produkt uložte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy. Obrázek je pouze ilustrativní a pro představu, nemusí vyobrazovat aktuálně dostupnou variantu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: